earth without art is just "eh"

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

kirjat vaatimattomissa sävyissä

Sain joku aika sitten väritoiveeltaan erikoisen tilauksen.
Kirjan piti olla täysin valkoinen. 
Ihan hetken jouduin pohtimaan minkälaisilla materiaaleilla lähteä liikkeelle, jotta silti kansiin saisi riittävästi tekstuuria. Päällystin ensin kansipahvin puukuvioisella kontaktimuovilla ja leikkasin sitten Big Shotilla helmiäiskartongista kukkia. Kontaktimuovipäällystys on hauskaa vaihtelua papereille, kun ei tarvitsekaan teippien kanssa työskennellä. Haluan aina saada kansista mahdollisimman kestävät, jotta kirjaa voisi myös kuljettaa mukana, joten kovin paljoa koholla ei koristeet saa olla, eikä mitkään nauhojenpäät tai papereiden reunat voi olla irrallisia. Kukat asettuivat aika nätisti.


Tätä valokuvatessa kaipasin taas niin jonkinlaista valopöytää. Tavallinen sisävalaistus ja työpöytälamppu ei oikein meinaa toimia toivotulla lailla.Kansien sisäpuolelle leimasin perhosia läpinäkyvällä kokopulverilla.Samaan tilaukseen kuului toinenkin kirja. Siinä sai olla väriä, mutta meni varovaisella linjalla kuitenkin.


Kohopulverilla jalanjäljet ja vähän pitsiä alle..


Takakansi.


(huomaan nyt vasta, että koirankarvakin ehtinyt mukaan..)

Ja vielä sisäpuoli.


Molemmissa käytetty sivuina Multidesign-paperia. Se on ollut tähän mennessä ihan parasta. Tavallinen kopiopaperi on mielestäni vähän liian heppoista, jos haluaa laatua. Etsinnässä on kyllä, josko jostain löytyisi kevyesti sävytettyä, sopivan vahvuista paperia. Kopiopapereitakin on tietysti normaalin 80g lisäksi myös tukevampaa, mutta väreissä on toivomisen varaa. Mitä nyt olen vähän asiaa vasta tutkinut. Kovin ovat voimakkaita pastelleja, eikä oikein löydy nättejä murrettuja sävyjä. Olisko kenelläkään vinkkejä?ps. Kaisalle terveiset :)

1 kommentti:

  1. Think About the feeltimes dresses: With all these girls, you've probably selected a dress too. Will all of the girls you're going to choose fit the design and style and/or colour of the dress you're anticipating? Think about this, the greater girls you select, the greater you have to consider whether the color and style is useful for each bridesmaid.

    Looking for nice "Will You Be My Bridesmaid?" invitations? Check out our Pantone Wedding Will You Be My Bridesmaid Card, that will match any color you select for your bridesmaid dresses!

    VastaaPoista