earth without art is just "eh"

maanantai 31. joulukuuta 2012

joulupuuhia

Ajauduin kaiken joulukiireen keskellä ompelemaan. Ompelukone oli kuin magneetti, kankaita hypistelin sellaisella ilolla, etten ole siihen tottunut aiemmin kuin papereiden kanssa työskennellessä. Tilkut ovat hurmaavia! Pitsit kruunaavat kaiken! Napi! Vetoketjut!

Joululahjoiksi saakka sain tehtyä kolme projektia.
Ensimmäinen oli pieni vetoketjullinen pussukka, johon olin idean osittain varastanut Oxfordin ihanista kaupoista.


Pussukka on kaksinkertainen, sisäpuoli on samaa kangasta kuin ulkopuolen pohja. Tilkut on Sinellistä, vetoketjuja onneksi löytyi ihan lähimmästä pikkuruisesta ompeluliikkeestä. Kuppikakkuteemaa on viime vuosina ollut paperimaailmassa runsaasti, mutta tämä on ainoa kangasversio, joka on vastaan tullut aiheesta.
Pitsi on aarrelaatikosta, jonka naapuri lahjoitti. Selkeästi jostain irrotettu, mutta erittäin hyväkuntoinen. Kierrätys on tunnelmallista! Ties missä tämä pitsikin ollut, ja mitä jollekin merkinnyt.

Vuosiin en ole vetoketjuja ommellut, ja oli jo perusniksit jotenkin unohtuneet. Paikoilleen sain sen ommeltua, mutta vähän jäi jotkut jutut pikkutarkkaa mieltäni kaivelemaan....

* * * * *

Kun kaikki kankaat ja silput ja silitysvälineet olivat levällään, sukelsin suoraan seuraavan työn kimppuun. Lahjaksi myöskin. Serkkupojan rinssessalle ompelin leikkejä varten kahvallisen kassin.


Edelleen samaista pitsiä riitti mukavasti ja Sinellin tilkkuja olisi vaikka kuin moneen ompeluun. Tullut vuosien saatossa jotenkin ihan itseltä salaa hamstrattua pala jos toinenkin....
Lintuteemaan ihastuin niin, että päätin tehdä kassille kaverin ja rinssessan pikkusiskolle jotain samaan sarjaan kuuluvaa.
Olivat kuin luodut toisilleen :)


Pikkusisko kun on niin pieni vielä, ettei kassista olisi ollut vielä toviin mitää iloa. Imeskelköön tipua, kun isosisko shoppailee leikkikaupoissa.

* * * * *

Itse asiassa, ennen näitä pitsihöysteisiä ihanuuksia tein jo yhden joululahjan. Ei ollut pussi eikä kassi, vaan verhot. Mutta samalla pitsiteemalla mennään tietysti.
Veljentyttö tarvitsi söpöön leikkikeittiöönsä verhot ikkunaan. Koko keittiönurkkaus on itse rakennettu, ei mikään muovihirviö. Ikkunakin on tilauksesta maalattu, ja kaipasi tunteella ommellut verhot :)

Perintölakanat virkattuine pitseineen pääsivät käyttöön. Värjäys tehty jo vuosia sitten, kun silloinkin jollekin pikkutytölle niistä jotain tein.Nyt vain odotan pääseväni ihailemaan valmista keittiötä!

1 kommentti: