earth without art is just "eh"

torstai 13. lokakuuta 2011

lukemattomia lukemattomia kirjoja

Meidän pysäkille ajaa keskiviikkoisin kirjastoauto. Joka ihan sivumennen sanoen on ihan parasta. Valikoima ei välttämättä aina ole tällaiselle kirjojen ahmijalle kovin laaja, mutta se palvelu! Se on jotain, mitä monesta paikasta ei edes rahalla saa.
Viime jouluna vein jopa kirjastoauton tädille joululahjan, ja oltiin monesti kyynelsilmin kun toisiamme kehuttiin niin tunteella.
Olikin aika järkytys kun oma tuttu kirjastoautontäti jäi eläkkeelle ja tilalle tuli uusi ihminen... mutta järkytystä ei kestänyt juurikaan kauaa, koska kaikki toimii edelleen juuri niin loistavasti kuin ennenkin. Palvelu on niin kovin ystävällistä, ettei sitä voi todeksi uskoa. Kirjathan jo sinänsä ovat kuin palkintoja, tai ystäviä, tai kokonaisia uusia maailmoja. Mutta kun koko hyllyjen valtakuntaa ohjailee ihminen joka ilmiselvästi pitää työstään, ja osaa luoda vapautuneen olohuone-tunnelman, ei voi kuin huokailla. Ja odottaa tulevia keskiviikkoja :)

Kirjastoissa olen viihtynyt koko ikäni, mutta siinä vaiheessa kun niihin tuli lainausautomaatit ja kaikki, lainaamisesta tuli kylmempää ja yksinäisempää. Olohuone-tunnelma on vähissä, jos ei kenenkään kanssa tule vaihdettua yhtään sanaa kirjoista. Tai mistään.

Minkälaisia kokemuksia muilla kirjaihmisillä on?

1 kommentti:

  1. Kirkkonummen kirjastoauto<3 sillä sai aina kyydinkin keskustaan jos oli huonompi ilma!

    Helsingin Rikun kirjasto on ihan upee kanssa, siinä sitä on kirjastofiilistä (:

    VastaaPoista