earth without art is just "eh"

tiistai 4. joulukuuta 2012

kierrätys lämmittää

Ihan vahingossa tulin huomanneeksi, että laatikoissamme on lojunut vuosikausia käyttämättömiä villasukkia. (ihan salaa olivat siellä lojuneet, mokomat)
Väärän kokoisia, väärän värisiä, pisteleviä, reikäsiä, käyttämättömiä, liian käytettyjä.... Ja sain ahaa-elämyksen; varret eivät koskaan mene miksikään, vaikka terissä olisi mitä vikana. Joten...

Varret hyötykäyttöön! Leikkasin rohkeasti kantapään kohdalta sukat poikki!
(Yllättävän syyllisyyttä herättävää hommaa, sen voin kertoa.  Kun saksilla jauhaa menemään käyttämätöntä, ihanan tasaisesti ja vaivalla neulottua sukkaa, on tosiaan sellainen olo, että kohta tulee äiti kulman takaa ja alkaa huutaa...)
Jätin vähän purkamisvaraa, jotta sain tarpeeksi lankaa päättelemiseen. Silmukat neljälle puikolle, niin kuin olisin itse neulomassa kyseistä sukkaa menestyksekkäästi, ja samantien päättelin yhden puikollisen. Siitä tuli peukalon kohta. Jäljelläolevia kolmea sukkapuikkoa neuloskelin edestakaisin joitakin kerroksia, jotta sain lämmikettä etusormesta-pikkurilliin. Parsinneulalla korkeamman osan "sauma" umpeen ja valmista tuli!

Kas tässä tulos:
(mallina kynsikkäiden onnellinen omistaja, tytär)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti