earth without art is just "eh"

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Junassa on tunnelmaa

Tässä eräänä viikkona matkustin keskimmäiseni kanssa pitkän matkan junassa. Mukana olivat lähes kaikki mahdolliset elektroniset laitteet, mitä vain omistimme, koska lapsi on hieman levottoman puoleinen... Nautimme matkasta täysin siemauksin sekä meno- että tulosuuntaan. Sähkölaitteista huolimatta se oli tyttöjen aikaa yhdessä. Lapselta vain oli unohtunut kirja kotiin, mikä aika-ajoin harmitti, mutta onneksi minulla oli omani. Ilman kirjaa koko junamatka olisikin peruuttamattomasti pilalla!!
Tämänkertainen kirja oli Matt Haigin Radleyn perhe. Täydellistä viihdettä, kun tahtoo päästää kaikesta irti, eikä lähteä kovin tunnepitoiselle ajelehtimiskierteelle. Kirja kertoo vampyyriperheestä, jonka kaksi lasta ovat kasvaneet teini-ikään saakka tietämättä olevansa vampyyrejä.
Ote on kovin toisenlainen kuin Twilight-kirjassa. Ei niin siloteltu ja jenkki. Jotenkin kovin inhimillinen (haha) ja arkisempi. Päähenkilöt eivät ole kuvankauniita ja täydellisiä. Ei ole elämää suurempaa rakkaustarinaa. Tai oikeastaan on, mutta sen synty ja loppu ovat kaikkea muuta kuin teinejä kosiskelevaa herkistelyä.
Vaikka olinkin matkalla iltaisin kovin väsynyt, en sänkyyn mennessä päässyt kuitenkaan kirjasta eroon, vaan luin tuhisevan lapsen vieressä pitkälle yöhön. Ja vaikka kuinka yritin analysoida itselleni, en löytänyt selkeää syytä, miksi kirja niin veti puoleensa. Kun lukukokemus ei kokonaisuudessaan kuitenkaan ollut mitään häkellyttävän suurenmoista, eikä kirja mene top viiden kärkeen mitenkään.
Kaikenkaikkiaan tykkäsin ja suosittelen eväiden kera junaseuraksi ;)


Samaisella kyläilyretkellä harjoitimme kädentaitoja sen verran, että saimme aikaan pari pellillistä riisipiirakoita <3
Piirakoita valmistin nyt toista kertaa, ja se on ihan ihmeen helppoa! Ja minä kun olen aina luullut siihen vaadittavan hirmuisesti kokemusta ja maalaisemännän otteita. Vähintään karjalaisia sukujuuria.
Kaikkein söpöin piirakka oli keskimmäiseni tekemä hymyilevä versio:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti